Smart Breathe

Du andas in som vanligt genom näsan, men andas ut med munnen genom ett inbyggt och justerbart motstånd i nappen (Smart Breathe). Fokus ligger på utandningen, vilket aktiverar det parasympatiska systemet. Själva andningsmotståndet ger även en aktiverande effekt. Du blir alltså både avslappnad och får energi av att andningsträna med Smart Breath. Om du enbart vill slappna av, till exempel när du går och lägger dig, är det bättre att bara andas lugnt utan apparaten och hålla andan efter varje utandning.

Andas mindre och lev längre

Korrekt andning har stor effekt för vår hälsa.

Att träna upp andningen med ett visst motstånd höjer:

  • prestationsförmågan
  • stabiliserar psyket och
  • minskar kroppens stressnivåer.

Andningsövningarna bidrar även till att mer syre når dina celler och mer energi produceras. Cellerna blir friskare och starkare och kan bättre stå emot virus, svampar och andra mikroorganismer.

Vikten av koldioxid till blodet

Hemoglobinet binder syre och de röda blodkropparna levererar sen syre med viktiga näringsämnen till alla celler. Men för att detta skall fungera behövs kolsyra. Kroppen producerar kolsyra med hjälp av den koldioxid som vi andas in.
När vi blir äldre visar olika studier på hur mängden koldioxid i blodet minskar. Från att ha varit på nivån 6,5 procent vid 20 års ålder, har det redan nått 6 % vid 30 års ålder och vid 50 år kan nivån vara på ca 4,5 procent, vilket medför att syresättningen av cellerna i kroppen minskar och cellerna kan då inte producera tillräckligt med energi.

 

Klicka här för att del av forskning som gjorts med Smart Breathe.

Fördelen med Smart Breathe är att du inte behöver koncentrera dig på andningsövningar utan kan enkelt tillämpa andningsmetoden samtidigt som du ägnar dig åt andra vardagssysslor.

Boris Aranovich som uppfunnit Smart Breathe beskriver på ett enkelt sätt i nedan artikel om andningens betydelse.

Klicka här för att läsa artikeln…

 

Pris inklusive moms:

500 kr (ordinarie pris 650 kr).